CQ series - Allen & Heath

22-03-24

Allen & Heath stelt hun nieuwe CQ Series digitale mengers voor, alle mogelijkheden van digitaal mixen met een extreem groot gebruiksgemak! Deze zijn nu op voorraad en in demo!

Met de CQ mixers kan je op een uiterst makkelijke manier een band, conferentie, speech, of wat je maar wil gaan versterken. De architectuur van de mengers is zo gemaakt dat iemand met geen voorgaande ervaring er ook de beste resultaten kan uithalen.

Zo kan je per kanaal een voorinstelling gaan inladen die je dan alleen maar de essentiële functies voor het regelen van het geluid geven. Neem je bijvoorbeeld een piano, dan kan je met één knop de klank schakelen tussen 'dark', 'warm', 'full', 'clear' en 'bright' en je kan een compressor in- of uitschakelen om de dynamiek wat te verminderen. Geen complexe equaliser- of compressorinstellingen, 100 parameters voor effecten en ingewikkelde functies die niet bijdragen een de creativiteit van je mix.

Wat de effecten betreft zijn er twee slots beschikbaar waar je galm, echo, phaser, chorus makkelijk kan inladen met behulp van de duidelijke presets. Deze kan je naar elk kanaal gaan sturen die je wil en aanpassen naar hartelust.
Hetzelfde geldt uiteraard voor de monitoruitgangen, kunnen per kanaal geregeld worden zodat iedereen de perfecte balans krijgt.

Niet alleen voor muziek, maar ook voor conferentie en speech zijn de CQ's perfect. Door zijn Automatic Mic Mixer en Automatic Gain en Gain Assist is volumes afregelen een zorg van gisteren!

De CQ's kunnen bovendien bediend worden met tablet en smartphone en ook Mac en Windows software is ervoor op komst! Bovendien is afspelen en opnemen vanaf of op SD kaart of USB stick ook mogelijk naast de Bluetooth verbinding!

De modellen

De serie bestaat uit drie modellen; CQ-12T, CQ-18T en CQ-20B. De 12T en 18T zijn desktop mixers met een 7 inch multi-touch scherm en kunnen bediend worden via verschillende mobiele apps. De stage box mixer 20B is ontworpen om op afstand bediend te worden via de CQ apps; CQ-MixPad app voor mixen op afstand, en CQ4You, voor het mixen van je IEM's.

Alle drie zijn ze gebouwd rond een nieuwe 96kHz engine die gebruik maakt van Allen&Heath's FPGA-technologie.

De CQ-12T staat nu in demo in onze winkel!

CQ-12T

CQ-18T

CQ-20B