• Bekafun
  • Nieuws
  • NIEUW EUPHONIA VAN ALPHATHETA, DE GROEP ACHTER PIONEER DJ

NIEUW EUPHONIA VAN ALPHATHETA, DE GROEP ACHTER PIONEER DJ

14-03-24

Euphonia, de eerste mixer van AlphaTheta; de groep achter Pioneer DJ

AlphaTheta lanceert de Euphonia, een professionele rotarymixer die een natuurlijke en vlote mixervaring biedt.

Deze mixer bouwt verder op 30 jaar ervaring met geluidstechnologie en innovatie en brengt tegelijk een ode aan de rotary mixer , die bekendstaat om zijn unieke geluidskwaliteit en bespeelbaarheid waardoor je je ondergedompeld voelt in de muziek. Bovendien is dit de eerste mixer van het merk AlphaTheta én het eerste model met draaiknoppen.

Al het geluid dat uit de Euphonia komt, gaat door een transformatorkring die is ontworpen in samenwerking met Rupert Neve Designs, de legendarische makers van fantastische analoge audiocircuits en mixtafels die door de beste artiesten en geluidstechnici wereldwijd worden gebruikt.

Deze transformatorkring, die specifiek voor de euphonia werd afgestemd, geeft de muziek meer harmonie en creëert een glossy en energieke sound die vlotter te mixen is.

Lage frequenties zoals basdrums en bassen zijn stabieler en pittiger, middenfrequenties zoals stemmen en instrumenten springen eruit met meer glans en hoge frequenties zoals hihats klinken zijdezacht en natuurlijk. De transformator sloopt de muren tussen vintage live en modern elektrisch en maakt het mixen eenvoudiger en verrassend natuurlijk, zodat opnames in verschillende stijlen klinken alsof ze voor elkaar zijn bestemd.

Speciaal ontworpen rotaryfaders

Speciaal ontworpen rotaryfaders

Zodra je de faders van de euphonia in de hand neemt, wil je ze niet meer loslaten. Om het mixen intuïtiever te maken staat het toestel vol met rotaryfaders in een gloednieuw design dat je het gevoel geeft één te zijn met de mixer.

Het uniek ontworpen mechanisme voor de faders wordt bovendien verbeterd dankzij het optimale gewicht ervan. Je zult merken dat de knoppen anders aanvoelen naarmate je er sneller of trager aan draait: als je ze traag draait, voel je meer weerstand zodat je uiterst precies kunt werken; als je ze snel draait, neemt de weerstand af zodat je meteen het gewenste volume bereikt.

En ook de fadervolumecurves zijn aangepast op basis van de feedback van tal van dj's. Mixen gaat nu vlot en natuurlijk zonder dat equalizing nodig is.

Energy Visualizer voor een algemeen inzicht in het geluid in één oogopslag

Krijg in één oogopslag een visueel overzicht van je mix en de volumeniveaus van je nummers dankzij de Energy Visualizer op de euphonia.

Traditionele VU-meters hebben maar 1 naald, waardoor het voor dj's moeilijk is om de niveaus op de verschillende kanalen in de gaten te houden. De uniek ontworpen Mix Level Meter van de euphonia is uitgerust met een naald voor ieder kanaal zodat je de niveaus voor alle kanalen meteen kunt zien en vlot kunt mixen terwijl je de groove gaande houdt.

Je kunt zelfs de verhouding van de Masteruitgang in de gaten houden dankzij de Spectrum Analyzer die je helpt om je mixen consistent en smooth te houden. Zelfs bij lange sets, omdat je de output van de euphonia niet alleen kunt horen maar ook kunt zien.

Andere belangrijke kenmerken

Andere belangrijke kenmerken

- 3 Band Master Isolator, nieuw ontworpen voor de Euphonia
- Isolatorknoppen van topkwaliteit
- Gloednieuwe Boost Send om met één hand effecten toe te passen
- Boost Level om je eigen stijl te uiten
- Ingebouwde Send FX geven je geluid meer diepgang en reikwijdte