ElectroVoice ZLX G2

06-03-24

ZLX G2 Powered loudspeaker

Het sonische vervolg

Het sonische vervolg

Toen Electro-Voice in 2013 de eerste generatie ZLX-serie introduceerde, was het doel om echte professionele audioprestaties te brengen voor een toegankelijker prijsniveau dan ooit tevoren, waarbij superieure Electro-Voice-geluidskwaliteit werd gecombineerd met een lichtgewicht maar toch robuuste constructie en baanbrekende configuratie en controle. Gebruikers over de hele wereld merkten dit al snel op, en de bewezen prestaties en dagelijkse betrouwbaarheid van de ZLX positioneerden hem al snel als de onbetwiste benchmark in de sector – de eerste en beste in de productklasse die het creëerde.

Nu, naast het momentum van ruim een miljoen wereldwijd geleverde ZLX-eenheden, treedt de ZLX G2 op als vervolg op dat succesverhaal. De ZLX G2, het toegangspunt tot het Electro-Voice draagbare luidsprekerportfolio, bouwt voort op de winnende formule van zijn voorganger met een verhoogd maximaal SPL, frequentiebereik, duurzaamheid en connectiviteit, samen met een reeks ergonomische verfijningen.

Superieure techniek, superieur geluid

Superieure techniek, superieur geluid

De opvallende audiokwaliteit die de ZLX tot de beste keuze maakte voor zowel muzikale uitvoeringen/weergave als gesproken woordtoepassingen, is naar een hoger niveau getild met de ZLX G2. De maximale SPL is verhoogd naar 129 dB (ZLX-15P-G2) en hoogwaardige componenten achter de grille zorgen ervoor dat de ZLX G2 verbluffende akoestische prestaties biedt voor dagelijks gebruik. De woofer en compressiedriver in elk ZLX G2-model zijn gekoppeld aan een gepatenteerde SST-golfgeleider (Signal Synchronized Transducers), waardoor de uitbreiding van de lage frequenties wordt verbeterd en een gelijkmatige weergave wordt geleverd.

verticale en horizontale dekking over alle frequenties – en dat alles terwijl een compactere vormfactor mogelijk is. De ZLX G2 heeft een sonische punch die de naam Electro-Voice waardig is.

Smart control en connectiviteit

Smart control en connectiviteit

ZLX G2-aangedreven versies zijn “Powered by Dynacord” – ingebouwde premium elektronica van het zustermerk van Electro-Voice. Ultra-efficiënte 1000 W klasse-D eindversterkermodules zijn voorzien van een geïntegreerde vierkanaals digitale mixer met drie ingangen en hoogwaardige effecten. De mixer

bevat twee XLR/TRS combo-aansluitingen en biedt 24 V fantoomvoeding en Hi-Z-compatibiliteit. De mixer bevat ook professionele functies zoals AFS (automatische feedbackonderdrukking), ducking, compressie, luidsprekervertragingsinstellingen en meer.

Er zijn vijf systeemmodusinstellingen beschikbaar: Muziek, Live, Spraak, Club en FRFR (volledig bereik, vlakke respons). Nieuw voor de ZLX G2 en een uniek kenmerk in deze productklasse: de FRFR-instelling biedt een vlakke/neutrale frequentierespons om nauwkeurige resultaten te produceren bij gebruik met modelleringsprocessors en gitaarcabinesimulators. Actieve ZLX G2-luidsprekers bevatten ook Electro-Voice-specifieke subwoofer-presets die zich aanpassen voor zowel versterking als tijduitlijning, wat resulteert in volledige akoestische optimalisatie. Er zijn extra hoogdoorlaatfilters (HP) beschikbaar in de DSP voor verhoogde compatibiliteit.

Alle ZLX G2 luidspreker- en mixerfuncties kunnen op afstand worden bediend en gemonitord met behulp van de Electro-Voice QuickSmart Mobile-app, beschikbaar voor iOS en Android. Met de app kunnen maximaal zes met Bluetooth® uitgeruste draagbare Electro-Voice-luidsprekers in elke combinatie worden gekoppeld en gegroepeerd. Gebruikers kunnen twee ZLX G2-luidsprekers draadloos koppelen en koppelen in een stereo-opstelling met behulp van Bluetooth® echte draadloze stereostreaming. Lokale configuratie kan binnen enkele seconden worden voltooid met behulp van de éénknops-encoder met LCD. Het nieuwe kleuren-LCD is groter en heeft een hogere resolutie, waardoor een helder en duidelijk beeld van de systeeminstellingen wordt geboden. ZLX G2 maakt klinken geweldig eenvoudig voor gebruikers van alle niveaus.